به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا) بهین فر، عضو جامعه قالبسازان، صبح روز دوشنبه ۳۰ آذرماه ۱۳۹۴در همایش مشترک جامعه قالبسازان و دانشگاه تهران گفت: مسابقه اکنون در دنیا کوتاه کردن زمان ایده تا محصول با قالبسازی پیشرفته است
بهین فر با بیان تاریخچه و نحوه تاسیس جامعه قالبسازان گفت: هر قطعه ای از محصولات پیرامون انسان، حداقل دارای یک قالب بوده است و این نشان دهنده حساسیت قالب در تولید و صنعت است. عضو پیشین هیئت مدیره جامعه قالبسازان اظهار داشت: بالا بودن میزان سرمایهگذاری به ازای هر نفر اشتغال (۲۰۰ تا۳۰۰ میلیون) از جمله خصوصیات صنعت قالبسازی است.
وی افزود: طراحان صنعتی ما در این صنعت عمدتا به حاشیه رانده شده اند. طراحی قالب باید ویژگی های طراحی صنعتی؛ زیباشناسی، ارگونومی و سایر علوم مرتبط را داشته باشد.
بهین فر در تشریح مشکلات خاص صنعت قالبسازی اظهار داشت: کمبود سرمایه گذاری بخش خصوصی، قدیمی شدن امکانات و ماشین آلات ساخت قالب، عدم دسترسی آسان به منابع فناوری های نوین، کمبود منابع انسانی با آموزشهای کاملا تخصصی، طولانی شدن زمان تحویل، نازل بودن کیفیت قالب های دقیق و حساس و عدم برنامه ریزی های دولتی در زمنیه های پژوهشی، عمده مشکلات صنعت قالبسازی است. وی برای حل مشکلات صنعت قالبسازی، تبیین و تقویت جایگاه انجمن های تخصصی از جمله جامعه قالبسازان، مشوق های سرمایه گذاری، برخورداری از تسهیلات قوانین توسعه فناوری نوین، واکاوی ارتباط صنعت و دانشگاه، برنامه ریزی انتقال تکنولوژی در خریدهای خارجی قالب خصوصا در بخش دولتی و بومی سازی آنها را پیشنهاد کرد.
فقیهی دیگر سخنران این مراسم با بیان این که در دنیای امروز کشوری ثروتمند، قدرتمند و توسعه یافته است که صاحب تکنولوژی باشد، گفت: البته باید صاحب تکنولوژی شد و نمی توان آن را خریداری کرد. در دنیای امروز هنرهایی مانند؛ سیمنا، موسیقی، نقاشی، طراحی صنعتی و گرافیک به شدت متاثر از تکنولوژی هستند. وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین بازیگران صحنه تکنولوژی مهندسها و یکی دیگر طراحان صنعتی هستند. وظیفه اصلی مهندسان و طراحان صنعتی ساختن ابزار برای رفع مشکلات جوامع صنعتی است. فقیهی حل مشکل را نیازمند خلاقیت دانست و گفت: خلاقیت مستلزم ۳ عامل موثر شامل؛ تفکر خلاقانه، انگیزه و تخصص، است. وی با تاکید بر این که باید برای موفقیت روی مشکلات وطنی تمرکز کرد، گفت: برای موفقیت لازم است تا بر روی راه حل های مناسب با فرهنگ و خلق و خوی ایرانی تمرکز کرد.
دکتر فروزنده دیگر سخنران این مراسم بود که به مسائل مربوط به بازار کار پرداخت، وی گفت: آن چه که امروز باید برای آن تلاش کنیم افزایش دانش، آگاهی و مسئولیت پذیری است. وی گفت: امروز آن چه که اهمیت دارد، شناخت مسائل داخلی و خارجی است و امروز باید به اقتصاد مقاومتی مبتنی بر بازار توجه کرد. زبان مشترک طراحی صنعتی و قالبسازان و باید حول محور دو چیز باشد؛ افزایش کیفیت و کاهش قیمت.
فروزنده با بیان این که امکان ندارد بتوان دروازه ها را بر روی محصولات خارجی بست، گفت: در دهه ۶۰ و ۷۰ ما بازار را بر روی کالاهای خارجی بستیم، اما این جواب نمی دهد؛ چوان از آسمان و زیر آب، کالا وارد می شود. مردم نیز به دنبال قیمت و کیفیت هستند. پس باید در بر روی کیفیت تلاش خود را انجام دهیم و این موضوع بدون قالب سازی امکان پذیر نیسست. وی طراحی صنعتی و قالب سازی را مادر توسعه پایدار، دانست و ادامه داد: هر کس به این موضوع توجه کند مشکل کشور حل می شود؛ اما این موضوع با نرخ بهره بالا امکان پذیر نیست. در حالی که کشورهای دیگر در حال کاهش نرخ بهره هستند. فروزنده در پایان گفت: عوامل موثر بر بنگاه های اقتصادی به شدت در حال تغییر هستند. دیگر همچون گذشته منابع طبیعی مزیت رقابتی نیست. مزیت رقابتی، افراد متخصص و کارآفرین هستند. دانشگاه باید روی خلاقیت، فناوری و نوآوری کار کند. دیگر حتی عصر تحصیلات دراز مدت سپری شده است.
متن کامل در http://inpia.ir/shownews/4103